Följ volontären Marit en dag

Bild på volontären Marit.
2024-07-19
”Det känns helt magiskt att en liten insats från mig gör så stor skillnad för en annan person.” Det säger Marit som är volontär på Stockholms Stadsmissions mötesplats i Vårberg.

Att bli volontär var något som länge lockade Marit. Att hon hamnade i en ungdomsverksamhet är hon glad över. Idag får Marit goda nyheter. En av ungdomarna som hon har väglett, har fått sitt livs första sommarjobb.

– Det känns magiskt att en insats från mig gör så stor skillnad för den här personen. Jag hoppas att det inspirerar andra till att alltid våga testa, säger Marit.

Volontären Marit vägleder ungdomarna.

Volontären Marit dansar gärna med ungdomarna.

Ungdomarna bjuder ofta upp till dans under eftermiddagen, och Marit är inte sen med att låta sig dras med.

Medarbetarna på enheten är en viktig trygghet för både Marit och ungdomarna.

Anledningarna till att engagera sig som volontär hos Stockholms Stadsmission är många, berättar Marit.

– Alla kan göra något. För dig med mindre tid finns också möjlighet att ta dig an engångsuppdrag. Till dig som funderar på att bli volontär vill jag säga detta: Sluta fundera och testa!

Bild på Marit framför en tavla.

Under 2023 arbetade 435 volontärer på Stockholms Stadsmission. De allra flesta av våra uppdrag gör du en gång i veckan eller varannan vecka, men det finns också tidsbegränsade projekt och korta punktinsatser. Du får den utbildning du behöver för just ditt uppdrag innan du kommer ut i uppdrag. Vill du ge av din tid och engagera dig för en mänskligare stad? Just nu söker vi volontärer som vill engagera sig i våra second hand-butiker, både innanför och utanför tullarna, våra Matmissionen-butiker och våra mötesplatser i Hässelby, Vårberg och City. Läs mer om hur du blir volontär här.