Stockholms Stadsmission stärker kompetensen inom arbetsintegration med hjälp av EU-finansiering

2024-09-01
Stockholms Stadsmission har beviljats finansiering från Europeiska Socialfonden för att genomföra ett kompetensutvecklande projekt inom verksamhetsområdet Utbildning och Arbete.

Stockholms Stadsmission har lång erfarenhet av att arbeta med olika typer av arbetsmarknadsinsatser för att stötta människor tillbaka till egen försörjning och stärka deras egenmakt. För att ytterligare förstärka det stöd som erbjuds till deltagare inom arbetsträning och tjänsten Rusta och Matcha har Stockholms Stadsmission beviljats EU-medel för att genomföra ett omfattande kompetensutvecklingsprojekt inom verksamhetsområdet Utbildning och Arbete.

Projektet utgår ifrån tre centrala mål:

  • Införa metoden Supported Employment i det dagliga arbetet
    Metoden kommer att implementeras inom arbetsträning och tjänsten Rusta och Matcha för att säkerställa att Stockholms Stadsmission möter branschstandarder och kan erbjuda än mer effektiva insatser.

     
  • Kompetensutveckling för medarbetare 
    Handledare, yrkescoacher och chefer inom verksamhetsområde Utbildning och Arbete kommer att få utbildning i Lågaffektivt bemötande (LAB) samt Motivational Interviewing (MI). Detta för att ge dem fler verktyg att använda i mötet med deltagare och för att kunna stötta dem i att nå sina mål.

     
  • Skapa en inkluderande verksamhet 
    Genom att utbilda medarbetare som arbetar med deltagare kring normer och inkludering stärks organisationens samlade förmåga att erbjuda stöd till alla individer, oavsett deras bakgrund och förutsättningar. Det är ett sätt att säkerställa att varje deltagare får den hjälp de behöver för att närma sig arbetsmarknaden på bästa möjliga sätt.

Projektet medfinansieras av EU:s Socialfond och pågår mellan 1 sep 2024–31 dec 2025.

Logotyp EU