"Vi är måna om att möta varje individ med värme"

Saba Mousavi Ashour är enhetschef för Rusta och Matcha på Stockholms Stadsmission.
2024-07-18
Möt Saba Mousavi Ashour som är enhetschef för Rusta och Matcha på Stockholms Stadsmission. Här berättar hon om tjänsten i organisationens regi, vad Rusta och Matcha betyder för deltagarna och vad som utmärker Stockholms Stadsmission som leverantör.

Hej Saba! Från och med våren 2023 erbjuder Stockholms Stadsmission Arbetsförmedlingens tjänst Rusta och Matcha – ett stöd riktat till människor som står utanför arbetsmarknaden. Hur skulle du sammanfatta året som gått?

– En del av vår strategi är att finnas på fler platser för att kunna stötta fler människor tillbaka till sysselsättning. Vi kom ett steg närmare det i år då vi öppnat nya kontor både på Kungsholmen och i Vällingby. Dessutom vill jag lyfta fram vår otroligt kompetenta personal som vi rekryterat under året och som snabbt kunnat driva enheten vidare med goda resultat – det är väldigt imponerande. Vi har också påbörjat ett internt förankringsarbete för att det ska vara enkelt för verksamheter inom Stockholms Stadsmission att kunna rekrytera via oss vid behov.

Vad betyder Rusta och Matcha för de deltagare ni möter?

– För många deltagare är det en stor lättnad att få en personlig kontakt när de kämpar med att söka jobb. Att ha en handledare som inte bara motiverar, utan också coachar när det känns som allra tuffast betyder mycket. För deltagare som tappat självförtroende när de kommer till oss, blir handledarens stöd en riktig räddning. Vi är måna om att möta varje individ med värme, engagemang och en stark tro på varje deltagares potential.

Vad utmärker Stockholms Stadsmission som Rusta och Matcha-leverantör?

– Eftersom vi är en icke-vinstdrivande organisation kan vi fokusera helt och hållet på att stötta människor i att hitta hållbara lösningar utifrån deras förutsättningar. Hos oss står den enskilda människans behov i fokus. Dessutom är vi en väletablerad organisation som tack vare vår breda verksamhet och stora nätverk kan erbjuda en helhetslösning som få leverantörer kan erbjuda.

Elever på Stockholms Stadsmissions folkhögskola.
Stockholms Stadsmission utformar stöd utifrån varje individs unika förutsättningar.

Arbete är en viktig del för att integrera människor i samhället. Genom att verka i hela kedjan från arbetsträning till anställning möjliggör vi för fler att komma in i eller tillbaka till ett jobb. Genom utbildning och arbete vill vi möjliggöra ökad kunskap och bildning för personlig utveckling, egenmakt, hälsa och delaktighet i samhället.