Ny ledamot och styrelseordförande i Stockholms Stadsmissions styrelse

Claes Ekström, styrelseordförande Stockholms Stadsmission.
2024-06-25
Vid Stockholms Stadsmissions föreningsstämma den 13 juni valdes Claes Ekström till ny styrelseordförande. Han ersätter Johan Karlström som varit styrelsens ordförande sedan 2017. Vid mötet utsågs också en ny ledamot i styrelsen, Anders Hagensgård.

Claes Ekström har lång erfarenhet från näringslivet och civilsamhället i en mängd olika roller. Han har varit ledamot i Stockholms Stadsmissions styrelse sedan 2018 och har bl.a. varit en drivkraft till expansionen av Matmissionen, Stadsmissionernas sociala matbutiker.

Anders Hagensgård är ansvarig för bolagskommunikation och ledningsstöd på Bliwa Livförsäkring. Han har gått Förvaltningslinjen på Lunds universitet och har lång yrkeserfarenhet inom bank- och försäkringsfrågor med fokus på kommunikation. Han är volontär på Stockholms Stadsmission sedan ett par år med två aktivt uppdrag. Han uppskattar att vara volontär då han känner att han gör något viktigt för andra och lär känna personer som han aldrig annars skulle ha träffat.

Anders Hagensgår, ledamot för Stockholms Stadsmission

– Först och främst vill jag tacka för förtroendet. Jag ser fram emot att tillsammans med övriga i styrelsen göra allt för att bidra till Stadsmissionens vision om ett mänskligare samhälle. Jag hoppas också kunna sätta extra ljus på volontärfrågorna som ligger mig mycket varmt om hjärtat,

säger Anders Hagensgård.