Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stadsmissionens Kulturcafé – sociala aktiviteter för alla

Kulturcaféet erbjuder sociala aktiviteter för gamla och unga. Vi träffas en en gång i veckan, oftast på onsdagskvällar och har ett brett program. I samband med träffen äter vi nästan alltid en måltid ihop, ibland middag, ibland något lättare. Alla är välkomna!

Aktiviteterna äger oftast rum på onsdagskvällar och vi strävar efter att ha ett så varierat program som möjligt. Kulturcaféet har funnits sedan år 2002 och är till för personer i alla åldrar. Allt är gratis.

Då vi lagar en komplett måltid träffas vi i Stockholms Stadsmissions lokaler på Fleminggatan 66. Annars kan mötesplatsen variera beroende på aktiviteten.

Schema för våren 2017

Onsdag 12/4 Skrattyoga

Kom och pröva skrattyoga – roligt, befriande och helt annorlunda! Träffpunkt: Utanför ingången till tunnelbanestationen Mariatorget, uppgång Mariatorget, klockan 17.10. Kaffe och kaka serveras.

Onsdag 19/4 Påskmiddag

Vi bjuder på vår traditionella påskmiddag. Träffpunkt: Fleminggatan 66, bottenvåningen, klockan 18. 

Onsdag 26/4 Röde hanen

Vi får en visning av Katarina Brandmuseum. Kaffe och kaka serveras. Träffpunkt: Utanför Katarina brandstation, Tjärhovsgatan 9 klockan 12.40. Anmäl dig på telefon 08-68 42 3000. Det är viktigt att du avbokar din plats om du får förhinder.

Lördag 6/5 Historiearvsmuseet Hamn

Vi gör en utflykt till det nya museet Hamn i Fisksätra. Vi är med om en visning, som bland annat handlar om slaget vid Baggensstäket 1719. Juice och smörgås serveras. Träffpunkt: Utanför spärrarna i biljetthallen till tunnelbanestationen Slussen, utgång Södermalmstorg, klockan 12. 

Onsdag 10/5 Föredrag om ikoner och middag 

Vi får besök av Lis Engblom som berättar om ikonmåleriet, som är en av de mest spännande och mångfacetterade konsttraditionerna. Vi bjuder även på middag. Träffpunkt: Fleminggatan 66, bottenvåningen, klockan 18.

Onsdag 17/5 Skansen

Vi hälsar våren välkommen med en utflykt till Skansen med picknick. Träffpunkt: Utanför huvudingången till Skansen (kassan längst till vänster), Djurgårdsslätten 49-51, klockan 13.45. Anmäl dig på telefon 08-68 42 3000. Det är viktigt att du avbokar din plats om du får förhinder.

Onsdag 24/5 Vandring i Norra Djurgårdsstaden

Vi upptäcker Stockholms nyaste stadsdel belägen vid den vackra Husarviken. Picknickmat serveras. Träffpunkt: På torget utanför tunnelbanestationen Slussen, utgång Södermalmstorg, klockan 17. 

Onsdag 31/5 Kubb och korvgrillning

Vi avslutar vårsäsongen med en picknick i det gröna med korvgrillning och kubb. Träffpunkt: Utanför spärrarna i biljetthallen till tunnelbanestationen Slussen, utgång Södermalmstorg, klockan 17.30. 

För mer information om Kulturcaféet

Intresserad av fler aktiviteter?

Vill du finna en plats där du får tid att reflektera över livsfrågor? Välkommen till St Paul - en mötesplats som lyfter den existentiella hälsodimensionen och värdegrundsfrågor. Vi avslutar med en gemensam soppmiddag.

Läs mer om St Paul