Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Marknad om hållbar konsumtion

bild zero waste market
2017-07-11
Fredagen den 25 augusti belyser "Zero waste market" hållbara konsumtionsmönster av mat och textiler vid S:t Paul på Mariatorget.

Välkommen till Zero waste market, vid S:t Paul, Mariatorget fredagen den 25 augusti kl 11-15. På marknaden kan du smaka på smoothies och tillagade smakprov av rester och donerat livsmedelsvinn. Du kan byta in ett klädesplagg mot ett nytt och lära dig vårda och laga dina kläder.

Marknaden ger dig tips och råd på hur du kan göra ansvarsfulla och hållbara val runt mat och textilier. Ett steg i riktningen mot att uppnå FN´s globala mål runt hållbar konsumtion och produktion. 

En del av The Stockholm act

Initiativet är en del av The Stockholm act som pågår i Stockholm under sista veckan i augusti. Här samlas människor från konst, vetenskap, politik och affärer för en veckolång festival som utforskar de steg vi kan ta för att skapa en hållbar värld. De hållbara utvecklingsmålen som undertecknades av alla FN-medlemmar år 2015 satte ambitiösa mål, och nu behöver vi åtgärder mot 2030. Läs mer om FN´s globala mål.

Bakom Zero waste market står Stockholms Stadsmission sociala företag med Second hand, Remake, Grillska Huset och Matcentralen. Även Grillska Gymnasiet i Sundbyberg medverkar. Initiativet görs med Electrolux, Worldchefs och AIESEC. 

Läs mer om vad som händer under veckan på The Stockholm act

Maria Gimner
Marknadsansvarig sociala företag

Matsvinn som kommer till nytta

Mat som annars hade slängts tas tillvara av Stockholms Stadsmissions verksamhetsområde Matcentralen. Här säljs donerat livsmedel vidare via Matmissionens livsmedelsbutiker eller blir till mättade måltider i sociala verksamheter.

Läs mer om Matsvinn som kommer till nytta

Remake - hållbart mode och design

Remake är Stockholms Stadsmissions eget mode- och designmärke. Remakes produkter tillverkas av second hand-material med målet att nå ökad kvalitet och livslängd. Plaggen är unika, i unisex och med design som utmanar storleksnormen. Här kan du välja det som passar just dig, handla hållbart och göra ett medvetet val.

Läs mer om Remake - hållbart mode och design