Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Vilse i Sverige - Vad händer barnen som hamnar utanför?

Ungdom i luvtröja på en brygga
2017-05-05
Du som arbetar inom socialtjänsten är välkommen till ett kostnadsfritt frukostseminarium den 2 juni, klockan 8-9.30. Du får träffa kollegor och lyssna på erfarenheter från Rädda Barnens och Stockholms Stadsmissions arbete med barn som lever i utanförskap. 

I Sverige lever ett stort antal barn och unga utanför samhället med lite eller ingen kontakt med myndigheter. Vad kan vi göra för att hjälpa och stötta dessa barn och unga? Vilken erfarenhet och kunskap har vi för att begränsa lidandet och för att stötta en mycket utsatt grupp människor? 

”Det är som om det onda rör sig runt i kroppen. Jag vill mest bara stanna på mitt rum.” 

Ungdom i samtal med Rädda Barnen

Sandra Akiwumi Lundstedt, projektsamordnare på Rädda Barnen, berättar om verksamheten ”Lyssna på mig”. Inom verksamheten bedrivs en stödlinje på olika språk, som hittills tagit emot 2 000 samtal från nyanlända barn och deras föräldrar. Stödlinjen startade hösten 2015 då Rädda Barnen såg att barn och unga hade ett stort behov av att få information, samtalsstöd och att kunna larma om missförhållanden, på sitt eget språk. Behovet kvarstår.
 
Helena Wihlborg, projektledare på Stockholms Stadsmission, berättar om erfarenheterna från Baba som ger akut stöd och råd genom ungdomscoacher för barn och unga som kommit ensamma till Sverige, och som helt eller delvis står utanför samhällets insatser.
 
Tid: 2 juni kl. 8.30-9.30, frukost serveras från klockan 8.00.
Plats: Grillska Husets konferensvåning, Stortorget 3, 2 trappor.
Anmälan: Gör din anmälan senast 30 maj i formuläret. 
Frågor? Tveka inte att kontakta tomas.eriksson@stadsmissionen.se 

Seminariet är kostnadsfritt.
 
Välkommen!
 
Trygga relationer är basen för Stockholms Stadsmissions arbete. Stockholms Stadsmission bedriver familjehemsvård för bland annat ensamkommande barn och ungdomar, samt erbjuder träningsboende och boende för ensamkommande. Ungdomar i våra verksamheter får förtur till terapi, tillgång till ungdomsmottagning, fadder och hjälp med sysselsättning.