Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

"Vi ville göra mer för hemlösa"

Tea och Niclas står lutade mot en grå vägg
För Niclas Larsson och hans dotter Tea från Nynäshamn har hemlöshet inte varit något de funderat särskilt mycket på tidigare. Men för tre år sedan såg Niklas ett program på tv och kände att han ville göra mer.

–Jag tittade på ett tv-program om hemlösa i USA, hur de lever och blir behandlade. Jag kände att det görs mycket här i Sverige men att det måste gå att göra mer för hemlösa, säger han. 

Som hobbymusiker blev det naturligt för Niclas Larsson att kanalisera sitt engagemang genom att skriva en låt, ”Snön faller vit”. Lagom till julen 2014 spelade han in den tillsammans med sin dotter Tea.

Överskottet doneras till hemlöshetsarbetet

Skivan gjordes i hundra exemplar och överskottet, dryga 6 000 kronor, valde de att skänka till Stockholms Stadsmission.

Förra året gjorde de en ny skiva med titeln ”Tillsammans” som trycktes upp i 200 exemplar. Försäljningen gick så bra att de kunde fördubbla gåvosumman till Stockholms Stadsmission. 
–Jag mådde så bra av att få göra något för någon som verkligen behöver stöd och att dessutom få göra något tillsammans med min dotter som ärvt mitt intresse för musik. Det sporrade mig till att göra det igen, säger Niclas Larsson. 

Skivan har blivit en jultradition

I år var det inte lika självklart att det skulle bli en tredje skiva. Niclas har haft mycket att göra på jobbet som chef för ett laboratorium, men förväntningarna på ytterligare en skiva var för stora. Julskivan med Niclas och Tea har blivit en tradition och involverar numer inte bara dottern Tea utan även andra vänner som ställer upp och sjunger bakgrundskör, spelar instrument, producerar och fotograferar. 

Till årets skiva har de dessutom fått hjälp av sponsorer som gör att de slipper kostnaden för att tillverka skivan. Det betyder att mer pengar kan gå till att stötta arbetet med människor i hemlöshet. 
–Målet är att i år lyckas samla ihop 20 000 kronor till Stockholms Stadsmission. Många tror att hemlösa människor är narkomaner eller alkoholister, men det stämmer inte. Hemlöshet skulle lika gärna kunna drabba mig i morgon, säger Niclas Larsson.

Från och med den 1 december går det att köpa skivan via facebooksidan eller hos butiken Skivfönstret i Nynäshamn. 

Läs mer på Tea och Niclas Facebooksida. 

Starta en julinsamling direkt på Betternow.

Vad räcker din gåva till?

0 kr

0 Kr
kr