Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Arbetsträna med sortering, lager och transport

I Sätra finns Stockholms Stadsmissions stora logistik och centrallager med stationer inom transport, prylar och textil. Här tar vi emot dig som vill arbetsträna inom lager och logistik.

På centrallagret tar vi hand om de gåvor som skänks till Stockholms Stadsmission och ser till att de kommer vidare till nya ägare via second hand eller social verksamhet. Genom att arbetsträna här gör du en insats för återbruk och miljö. Efter avslutat arbetsträning finns även möjlighet till en utbildningstjänst. Utbildningstjänster finns inom alla Stockholms Stadsmissions Sociala företag och är en tidsbegränsad anställning

Om verksamheten

Centrallagret är uppdelat i olika avdelningar för transport, prylar och textilier.

Transportavdelningen ansvarar för att hämta och leverera alla gåvor som samlas in i Stockholms Stadsmissions second handbutiker eller återvinningscentraler. De ansvarar också för att hämta gåvor hos privatpersoner, företag eller dödsbon. 

Prylavdelningen är indelad i en pryl, el, och medieavdelning där sortering, viss diskning, test och lagning sker innan gåvan går vidare till värdering, prismärkning och packning. 

Textilavdelningen får in cirka 25 ton textilier i veckan. För att få ett bra flöde är avdelningen indelad i olika stationer och dagen är indelad i olika arbetspass. Först börjar grovsorteringen där allt som inte är textilier tas vidare till prylavdelningen. Sedan sker sortering av kategorier såsom dam-, herr- och barnplagg.  När sorteringen är klar är det dags för värdering innan eventuell prismärkning och paketering. 

Paketerade kartonger ställs ut på vårt lager och transporteras sedan vidare till våra butiker för försäljning eller ut till sociala verksamheter. 

Stöd, deltagande och rutiner

Här arbetar du utifrån dina egna förutsättningar och inga förkunskaper krävs. Vårt mål är att ta dig till nästa steg, mot en anställning eller utbildning. På lagret finns handledare för ditt personliga stöd och utveckling. Varje avdelning har också en arbetsledare/verksamhetsledare och yrkescoach. Verksamhetsledaren ansvarar för den dagliga driften av verksamheten. Yrkescoacherna är ansvariga för att du som ny medarbetare får dagligt stöd i att lära dig arbetsuppgifter. 

Varje vecka har vi ett medarbetarmöte, ett forum för medarbetarna att tycka till och komma med idéer och synpunkter. En gång i månaden är det arbetsplatsträff där medarbetare får ta del av viktig information och ta med egna frågor. 

Centrallagret ligger i direkt anslutning till vår stora second handbutik på Murmästarvägen 1 i Sätra/Bredäng.

Är du intresserad av att besöka vår verksamhet?

Varmt välkommen att kontakta oss för ett inledande studiebesök.

Linda McMahon
Handledningsansvarig Produktion & Insamling
Linus Lauthers
Handledningsansvarig Produktion & Insamling

Arbetsträna hos Stockholms Stadsmission

Din väg in till arbetslivet kan börja med arbetsträning i våra verksamheter. Här får du stöd, utmaning och utbildning i specifika yrkeskunskaper och annat som hör arbetslivet till. Samtidigt får du en möjlighet att göra en insats för miljö och medmänniska.

Läs mer om Arbetsträna hos Stockholms Stadsmission

Stockholms Stadsmissions Second hand

Läs mer om vår secondhand-verksamhet och butiker

Läs mer

Hitta till oss i Sätra

I Sätra/Bredäng, ligger vårt stora lager och butik.

Hitta till oss