Skänk saker

Dags att rensa garderoben eller städa på vinden? Stockholms Stadsmission är mycket tacksamma över att få ta hand om det som du inte längre vill ha eller behöver. Så passa på att ge dina gamla saker ett nytt liv i våra butiker eller sociala verksamheter.

Vad kan vi ta emot?

Just nu är vi i stort behov av herrkläder, väskor och prylar. Då vi inte har möjlighet att tvätta eller reparera gåvor är det viktigt att dina gåvor är i gott skick. På grund av platsbrist och dålig efterfrågan har vi heller inte möjlighet att ta emot alla typer av möbler. Läs mer om vad vi kan ta emot och inte här.

Hur använder ni min gåva?

Alla saker skickas till vårt lager för sortering och prismärkning. Vid behov går din gåva till deltagarna i verksamheterna och resterande saker säljs i butikerna. Verksamheterna har ingen möjlighet att lagerhålla kläder så därför beställer de kläder av lagret efter behov. De saker som säljs i butikerna gör också stor nytta - allt överskott går till de sociala verksamheterna och dessutom är våra butiker plats för arbetsträning för människor som står långt ifrån arbetslivet.  

Lämna gåvor direkt till oss

Du kan enkelt lämna dina gåvor i någon av våra secondhandbutiker under ordinarie öppettider. Tänk på att sortera och packa dina gåvor efter kategorierna textil, el, media och prylar. Möbler kan vi bara ta emot i butikerna på Hornsgatan 58 och på Murmästarvägen 1 i Sätra. Läs mer om var våra butiker och öppettider här.

Skänka hela eller delar av hem?

Vi kan efter överenskommelse ta emot hela eller delar av hem. Tjänsten riktar sig till gåvogivare som önskar skänka större bohag med kort varsel. Vi har tyvärr inte möjlighet att hämta upp mindre kvantiter gåvor med vår transport. Ring oss på 08-684 230 00 eller klicka här för mer information.

Tack för ditt stöd!

Korta fakta

Kontakt
Mån-fre kl 8-18
(sommartid kl 8-17) 

Tel: 08-684 234 10

Boka hämtning

Maila oss

Våra partners